Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2019 - 20:28Uppdaterad: onsdag, 30 oktober, 2019 - 18:11

Jannik Svensson anmäler youtuber för förtal

Lagtingsledamoten Jannik Svensson (Lib) anmäler den åländska youtubern Lidde för förtal efter att Linus "Lidde" Westergård berättat i en youtubevideo att en lagtingskandidat sagt till honom att rösta på kandidaten för att han gillar droger.
Han motiverar anmälan med att youtubern framför falsk information.

 

- Han berättar inte hela sanningen och undanhåller medvetet stora delar av det som hände och ljuger om sammanhanget, säger Jannik Svensson.

Han menar att youtubern Lidde har ansvaret för det som sägs i hans youtubekanal. Trots att Jannik Svensson inte nämns vid namn utpekas han på ett sådant sätt att det kan härledas till honom menar Jannik Svensson. Han säger att uttalandet om droger var ett skämt och medger att det var ett dåligt sådant.

- Det är inte värdigt en lagtingsledamot eller -kandidat och det ligger mig till last, säger Jannik Svensson men tycker att ansvaret också ligger på den som tar emot skämtet. Jannik Svensson säger att han genast efteråt berättade att det var ett skämt.

- Då har jag gjort mitt för kommunikationen, säger han.
Hela intervjun finns i ljudklippet.

Fotnot: Jannik Svensson är lagtingsledamot fr o m november eftersom han är Liberalernas första ersättare och den gamla landskapsregeringen ännu fullgör sitt uppdrag. Om Liberalerna ingår i den nya landskapsregeringen blir han kvar i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »