Jannik Svensson intervjuas av Nina Smeds
Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2019 - 20:28, uppdaterad: onsdag, 30 oktober, 2019 - 18:11

Jannik Svensson anmäler youtuber för förtal

Lagtingsledamoten Jannik Svensson (Lib) anmäler den åländska youtubern Lidde för förtal efter att Linus "Lidde" Westergård berättat i en youtubevideo att en lagtingskandidat sagt till honom att rösta på kandidaten för att han gillar droger.
Han motiverar anmälan med att youtubern framför falsk information.

 

- Han berättar inte hela sanningen och undanhåller medvetet stora delar av det som hände och ljuger om sammanhanget, säger Jannik Svensson.

Han menar att youtubern Lidde har ansvaret för det som sägs i hans youtubekanal. Trots att Jannik Svensson inte nämns vid namn utpekas han på ett sådant sätt att det kan härledas till honom menar Jannik Svensson. Han säger att uttalandet om droger var ett skämt och medger att det var ett dåligt sådant.

- Det är inte värdigt en lagtingsledamot eller -kandidat och det ligger mig till last, säger Jannik Svensson men tycker att ansvaret också ligger på den som tar emot skämtet. Jannik Svensson säger att han genast efteråt berättade att det var ett skämt.

- Då har jag gjort mitt för kommunikationen, säger han.
Hela intervjun finns i ljudklippet.

Fotnot: Jannik Svensson är lagtingsledamot fr o m november eftersom han är Liberalernas första ersättare och den gamla landskapsregeringen ännu fullgör sitt uppdrag. Om Liberalerna ingår i den nya landskapsregeringen blir han kvar i lagtinget.

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.