Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 april, 2011 - 13:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Jakt från stillastående fordon tillåts

Nu ska rörelsehindrade personer få jaga från ett motordrivet fordon. Landskapsregeringen lägger fram en ändring av jaktlagen som möjliggör en sådan jakt. Lagändringen kommer till efter att Dennis Björk i Mariehamn för några år sedan begärde tillstånd för jakt från motorfordon. Han fick avslag och överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen, men nuvarande jaktlag medger inte en sådan jakt. Nu ändras alltså lagen så att jakt på däggdjur från ett stillastående motorfordon blir tillåten. Ett villkor är att man inte får skjuta förrän tidigast två minuter efter att motorn har slagits av. Orsaken är att djuren i allmänhet inte uppfattar en bil med surrande motor som ett hot och det skulle i så fall ge jägaren en inte önskvärd fördel gentemot viltet. Tanken är att lagen ska träda i kraft så fort som möjligt efter lagtingets godkännande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »