Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2022 - 10:27Uppdaterad: torsdag, 22 september, 2022 - 12:07
  • Många ålänningar funderar mer på pengar än tidigare. Arkivfoto.

”Jag håller lite hårdare i pengarna”

I takt med att el-, bränsle- och matpriser stiger så växer allmänhetens ekonomiska oro.

I går kväll hölls en föreläsning om privatekonomi på stadsbiblioteket och föreläsaren Gunilla Holmberg, till vardags ekonomisk rådgivare på Folkhälsan, säger att den typen av föreläsningar drar betydligt mer folk i dag än vad de gjort tidigare.

Även de ålänningar Ålands Radio träffar på stan vittnar om att pengafrågor är något man funderar på mer i dag än tidigare. Flera säger att höjda matkostnader förändrat deras beteende, exempelvis så att de lagar mer matlådor eller tar bättre tillvara på rester. Många försöker spara el, men bensinkostnaderna är det svårare att dra ner på.

- Det blir fortfarande mycket småkörande av lathet. Kanske nästa steg är att man börjar planera sina rutter bättre, säger en av de vi talat med.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »