Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 augusti, 2022 - 15:06Uppdaterad: måndag, 15 augusti, 2022 - 15:11
  • Lantrådet blev inte överraskad över ÅF:s beslut. Arkivbild.

"Jag är inte förvånad"

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) är inte förvånad över Ålands framtids beslut att gå ur regeringssamarbetet.

Hon konstaterar att partiets enda lagtingsledamot Anders Eriksson både i det offentliga och i informella sammanhang uttryckt sitt missnöje över partiets inflytande och landskapsregeringens politik. Hon slår dock ifrån sig kritiken om att landskapsregeringen inte skulle arbeta i linje med regeringsprogrammet.

- Jag är förvånad över att ministrarna har lyckats verkställa så mycket trots pandemin och att vi nu har en kris föranledd av Rysslands krig i Ukraina.

Ålands framtids partiordförande Peggy Eriksson har framfört att lantrådet Veronica Thörnroos hotat partiet för att få dem att rätta in sig i ledet. Veronica Thörnroos säger att hennes intention aldrig har varit att hota någon.

- Men man kan inte samtidigt vara både i regeringsställning och i opposition. Är det så att man väljer att gå in i regeringsställning då man är en ledamot av 20 och partiet har en plats av 30, så måste man också förstå att det inflytande man får inte är så tungt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »