Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 december, 2010 - 05:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Isfiskare förlänger säsongen

I helgen kom de första såkallade isfiskarna till Åland. Isfiskarna är fiskare från främst Finland, Sverige, Ryssland och de baltiska länderna som kommer hit och vintersemestrar för att fiska och njuta av naturen. Maria Häggblom driver tillsammans med sin man Pelle Häggblom Hjortö stugor och stockhus i Saltvik och Dånö strandvillor i Geta. Hon berättar att på grund av isfiskarna så förlängs deras säsong så att den nästan sträcker sig året runt. Isfiskarna är dock ingen säker säsongsförlängare eftersom man inte på förhand kan förutspå hurdan vinter det kommer att bli. Trycket i år från isfiskarna är dock stort, det finns redan en väntelista på folk som vill komma så fort isarna lagt sig berättar Maria Häggblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »