Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 februari, 2011 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Investerare räddar Åland Ring

Det ser trots allt ut att bli en motorbana i Eckerö. En investerargrupp bestående av tio personer ska nu ta över merparten av ägandet i bolaget Åland Ring. Det beslöt bolagsstämman i går kväll. En riktad emission av A-aktier till investerarna ska delfinansiera köpet av det markområdet där motorparken ska förverkligas. Investerargruppen ska enligt planerna driva projektet vidare och förverkliga det. "I och med detta är framtiden för projektet säkrad och processen mot ett förverkligande går vidare." Det skriver Åland rings vd Danne Sundman i ett pressmeddelande. Vilka de tio investerarna är berättas dock inte ännu, men i denna vecka ska den nya bolagsstyrelsen samlas och då kommer mer information om investerargruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »