Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 mars, 2023 - 11:19Uppdaterad: torsdag, 30 mars, 2023 - 12:48
  • I dag är det återigen dags för Kastelholmssamtalen. Arkivbild.

Internationellt fokus på Kastelholmssamtal

En efterfrågan på internationellt utbud har gjort att årets Kastelholmssamtal går på engelska. Det menar Liz Lindvall på Ålands fredsinstitut. 

- Trots att vi är ett relativt litet fredsinstitut har vi ganska många internationella följare och får frågor utifrån om att erbjuda slottssamtalen på engelska och det gör vi i år, säger hon och lägger till att samtalen på Kastelholms slott kommer streamas och även textas på svenska i efterhand. 

Årets slottspanel består av Neta C. Crawford, professor i internationella relationer vid Oxford universitetet, Nan Tian, forskare vid Stockholms internationella fredsforskningsinstitut och Ålandsbankens vd och koncernchef Peter Wiklöf som samtalar under rubriken ”Fred, krig och pengar, pengar, pengar”. 

Rundabordssamtalet på Alandica senare under dagen sker på svenska och då ges också en sammanfattning på svenska av det som sades under det engelskspråkiga samtalet i Kastelholm. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »