Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2013 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Inte samma stöd till slagna kvinnor

Kvinnor på Åland som utsatts för våld i en nära relation har inte samma möjligheter till skydd. Det finns kommuner som hellre ordnar ett boende i hemkommunen än anlitar Mariehamns stads skyddsboende Tallbacken. Och det gör man för att man tycker att Tallbackens tjänster är för dyra. Frågan togs upp i lagtingets jämställdhetsdebatt i går och Tallbackens föreståndare Stig Orre bekräftar att det sociala skyddsnätet inte är likvärdigt på Åland. Men till Tallbacken förs ändå alla kvinnor när situationen är akut och de blivit slagna. - De kvinnor som inte får stanna här får inte tillgång till den hjälp vi kan ge för att kunna återgå till normalt liv efter en så traumatisk händelse som att ha blivit utsatt för våld i en nära relation, säger Stig Orre. En utredning pågår nu vid landskapsregeringen om att bilda ett centralt skyddsboende för hela Åland, med möjligheter att ge vård och terapi också för våldsbenägna män.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »