• Genrebild.
Publicerad: tisdag, 14 januari, 2020 - 06:43, uppdaterad: tisdag, 14 januari, 2020 - 07:03

Inte mordförsök enligt tingsrätten

Tingsrätten har utfärdat en mellandom mot den kvinna som står åtalad för bland annat försök till mord, alternativt försök till grov misshandel efter en biljakt med polisen i oktober.

I den framkommer att kvinnan ska genomgå en sinnesundersökning. Både under rättegången och i mellandomen har detaljer om kvinnans tillstånd sekretessbelagts.
Tingsrätten skriver i mellandomen att rekvisitet för försök till mord inte uppfylls. Däremot anses att hon gjort sig skyldig till försök till grov misshandel när hon körde med bil mot polisen. Tingsrätten konstaterar att det i första hand handlade om att kvinnan försökte fly, inte skada eller döda. Först efter sinnesundersökningen utfärdar tingsrätten en slutlig dom och man kommer även att först då ta ställning till de målsägandes privaträttsliga yrkanden, brottsofferavgift, bevisningskostnader och dylikt.
 

Fler Nyheter

Omsorgsförbundet heter nu KST

Vid årsskiftet bytte formellt Ålands omsorgsförbund namn till Kommunernas socialtjänst, KST.

Singelolycka vid Knutsbodabrinken

En personbil med två personer körde av vägen vid Knutsbodabrinken i Lemland vid 11-tiden idag.

Skottlossning i Godby visade sig vara fyrverkeri

Polisen fick en anmälan om skottlossning i Godby på lördagskvällen. Vid kontroll visade det sig att det var ett fyrverkeri, och inga vapen som avlossats.

Bilbrand i Hammarland troligen anlagd

Någon gång mellan den 9 och 14 januari förstördes en bil i en brand i Hammarland.

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.