Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 januari, 2020 - 06:43Uppdaterad: tisdag, 14 januari, 2020 - 07:03

Inte mordförsök enligt tingsrätten

Tingsrätten har utfärdat en mellandom mot den kvinna som står åtalad för bland annat försök till mord, alternativt försök till grov misshandel efter en biljakt med polisen i oktober.

I den framkommer att kvinnan ska genomgå en sinnesundersökning. Både under rättegången och i mellandomen har detaljer om kvinnans tillstånd sekretessbelagts.
Tingsrätten skriver i mellandomen att rekvisitet för försök till mord inte uppfylls. Däremot anses att hon gjort sig skyldig till försök till grov misshandel när hon körde med bil mot polisen. Tingsrätten konstaterar att det i första hand handlade om att kvinnan försökte fly, inte skada eller döda. Först efter sinnesundersökningen utfärdar tingsrätten en slutlig dom och man kommer även att först då ta ställning till de målsägandes privaträttsliga yrkanden, brottsofferavgift, bevisningskostnader och dylikt.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »