Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:18Uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:45
  • Polisen ryckte i natt ut till en servicestation på landsbygden. Foto Ida Jansson

Instabilt beteende ledde till polisutryckning

I natt tillkallades polisen till en servicestation på landsbygden, eftersom en person störde genom att kasta skräp och bete sig underligt.

Enligt polisens pressmeddelande hade personen ifråga gått ut på personalens inrådan men befann sig i närheten och uppträdde instabilt. Polisen beslutade sig för att gripa personen ifråga för att därefter tillkalla läkare för en sinnesbedömning över personens psykiska mående.

Under natten kontrollerade också polisen en mopedbil vars körsätt avvek ifrån det normala. Det visade sig vara för många passagerare i mopedbilen och föraren var minderårig och saknade körrätt. Färden avslutades och barnens vårdnadshavare underrättades om händelsen och kom därefter till platsen för att hämta barnen. Ärendet utreds som olovlig körning, trafikförseelse och en barnskyddsanmälan har registrerats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »