Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2022 - 15:42Uppdaterad: fredag, 14 januari, 2022 - 09:24

Inreserestriktionerna förlängs

De nuvarande restriktionerna för inresa förblir i huvudsak oförändrade fram till den sista januari, det har inrikesministeriet tagit beslut om.

Det gällande beslutet som innebär att inresande måste ha ett negativt covid-19-test som är högst 48 timmar gammalt och en full vaccinationsserie eller intyg över genomgången covid-19 de senaste sex månaderna sträcker sig till den 16 januari, men förlängs nu alltså med två veckor.

Det blir en liten ändring från den 17 januari och det gäller personer som av medicinsk anledning inte kan ta vaccin mot covid-19 får anlända till Finland, om de har läkarutlåtande över detta och ett intyg över negativt covid-19-test som är högst 48 timmar gammalt.

För Ålands del är det fortsättningsvis undantag i trafiken till Norrtälje kommun. De personer som reser den vägen behöver inte ha ett covid-test, men ska uppvisa ett intyg över en godkänd vaccinationsserie, intyg över genomgången covid-19-infektion högst sex månader tidigare eller ett intyg över negativt resultat av ett covid-19-test som tagits högst sju dygn före ankomsten till Finland. Detta gäller resor som är regelbundna eller etablerade på annat sätt, enligt anvisningar på gränsbevakningens hemsida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »