Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 maj, 2011 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Innehavare vill köpa Svarta Katten

När det första beskeden kom i vintras om att Mariehamns stad vill sälja Ruskska huset på Norragatan där Café Svarta Katten finns var caféinnehavaren Josefin Vördgren inte alls intresserad av att köpa det. Nu har hon tänkt om och säger att det känns som den bästa lösningen att hon som vistas i huset hela dagarna också äger det. -Jag vet ju bäst vad som behöver göras i huset, säger Josefin Vördgren. Hon gläds över det engagemang hennes kunder och andra visat; namninsamlingarna till stöd för caféet har samlat 850 underskrifter. Ingenting är ännu bestämt från stadens sida, frågan ska upp igen i stadsstyrelsen den 7 juni. Huset som är K-märkt har av en fastighetsmäklare värderats till 80.000 euro. Josefin Vördgrens kontrakt med staden går ut den sista augusti i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »