Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2023 - 09:31
  • Poliskommissarie Tommy Thörnroos. Foto: Josefina Jansson.

"Inget unikt upplägg för att det är fotboll" - Tommy Thörnroos om polisens planering

Kommissarie Tommy Thörnroos säger att man har en beredskap för att ta emot de närmare 200 HJK-supportrar som väntas anlända inför morgondagens match mellan IFK Mariehamn och HJK.

- I detalj kommer jag så klart inte att gå in på men för oss handlar det om att synas och vara på plats. Det är inget unikt upplägg för att det är fotboll utan det handlar om alla större evenemang, säger Tommy Thörnroos. 
 
Polisen meddelade tidigare att de höjer beredskapen inför fotbollshelger, efter incidenten med skadegörelse mot det ryska konsulatet i Mariehamn tidigare i år. 
Det är inte fastställt att det var supportrar som förorsakade skadorna, men anmälaren identifierade en grupp om tio personer som såg ut som supportrar.   
- Vi har inte avfört misstanken att det kan handla om fotbollssupportrar men vi jobbar på och det är under utredning, säger Tommy Thörnroos. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »