Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 maj, 2021 - 13:40Uppdaterad: fredag, 28 maj, 2021 - 17:21

Inget Tall Ships Race för Mariehamn i sommar

Mariehamn väljer att inte delta i årets Tall Ships Race. Detta enligt ett pressmeddelande som staden skickat ut under eftermiddagen.

- Nu siktar vi på Tall Ships Races i Mariehamn sommaren 2024. Stadsstyrelsen har insett att Covid- 19-situationen och restriktionerna som pandemin medför gör det omöjligt för staden att garantera att man till fullo kan leva upp till avtalet med den internationella organisationen, Tall Ships Races International Ltd. Vi har därmed meddelat dem att vi inte är en av värdhamnarna i år, säger stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman

Istället väljer man att anordna en nationell maritim folkfest mellan den 22 och 25 juli, med mat, dryck, försäljning och underhållning.
Arrangörsgruppen ser att det finns goda möjligheter att fortfarande få hit de finländska fartyg som hade anmält sig till Tall Ships Races. Dessutom kommer man att marknadsföra festhelgen via båtklubbar och i olika digitala forum.

- Vi ska också minnas att det kommer kryssningsfartyg till Åland under den här helgen, Det kommer vara folk i rörelse. Tillsammans kan vi göra det här till något bra säger evenemangets projektledare Pia Nyberg.

I Åland idag hörde vi under fredagen Janne Engblom och Terese Flöjt berätta om stadens beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »