Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 februari, 2011 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Inget stort behov av isturlistor

-Visst är vi beredda att anpassa vår trafik om isläget verkligen det kräver, men vi ser inget behov av isturlistor för skärgårdstrafiken idag. Det säger man i samtliga skärgårdskommuner om det förslag till isturlistor som landskapsregeringen ska behandla imorgon. I skärgården anar man andra motiv bakom de bantade turlistorna än isen, nämligen nya sparkrav.Trafikminister Veronika Thörnroos säger att det handlar om både och. Även om färjorna idag klarar av att hålla sina tidtabeller trots isen, åtgår det mer bunker än vid öppet vatten och därför måste trafiken minskas för att budgeten ska hålla. Beslut om när och om isturlistor införs tas i morgon men kommer att börja gälla tidigast sju dagar senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »