Publicerad: torsdag, 6 augusti, 2020 - 16:30Uppdaterad: torsdag, 6 augusti, 2020 - 16:30
  • Genrebild. Foto: Nina Eriksen, ÅRTV

Inget märkbart ökat tryck vid beroendemottagningen

Man har vid beroendemottagningen ännu inte sett någon märkbar ökning i antalet personer som sökt hjälp i och med coronapandemin.

Det berättar verksamhetsledaren Hannah Lundberg.

- Det ser ut som det brukar göra denna årstid. Vi hade förväntat oss ett högre tryck och att det skulle synas i statistiken, men så är inte fallet ännu, säger hon.

Pixnekliniken i Malax, som vissa åländska kommuner har avtal med, har enligt en intervju med Camilla Berts-Orre i Vasabladet haft betydligt fler samtal under semestertiderna detta år. Hannah Lundberg tror att det är möjligt att coronapandemin medfört ökade problem, men att statistiken kan komma med en fördröjning.

- Om det till exempel finns folk i samhället som börjat dricka mer under coronapandemin, så kanske man försöker hantera problemet på egen hand så långt det går, säger Hannah Lundberg, som också uppmanar folk att inte vänta för länge med att söka hjälp för beroendeproblem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »