Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 maj, 2021 - 16:55Uppdaterad: onsdag, 5 maj, 2021 - 17:21
  • Åland Post betalade ut 280.000 euro i rörlig lönedel i fjol. Foto ÅRTV

"Inget konstigt med höjd lönedel"

Åland Post betalande ut över 280.000 euro i så kallad rörlig lönedel under 2020, en ökning med cirka 60.000 euro jämfört med 2019.

Under samma år samarbetsförhandlade man också och flera personer fick lämna sina tjänster. Styrelseordförande Dan E Eriksson tycker inte att det ser konstigt ut att man höjt den rörliga lönedelen och samtidigt sagt upp folk.

- Att samarbetsförhandla är jobbigt, men om man inte lyckats med att åstadkomma lönsamhet blir det bara värre och ännu fler kan bli utan arbete, säger han.

Dan E Eriksson säger att den rörliga lönedelen, som enligt honom inte ska kallas bonus, bestäms beroende på budgeten för året. Budgeten för 2021 är klubbad, men det är ändå för tidigt att säga något om den rörliga lönedelen för 2021.

- Det är beroende på hur bolaget lyckas med målsättningar, säger Dan E Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »