Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 mars, 2021 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 17 mars, 2021 - 22:00
  • Viking Line hoppas kunna öppna Helsingforslinjen till sommaren. Foto: Malin Henriksson

Ingen vaccineffekt på kryssningar

Det är för tidigt att se en vaccineffekt på antalet bokade kryssningar, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

11,4 procent av Finlands befolkning har fått den första dosen vaccin mot covid-19 och 1,6 procent har fått den andra dosen.

- Man bokar specialkryssningar, men övriga kryssningar och ruttresor bokar man med väldigt kort framförhållning. Med de regelverk som just nu finns med att man ska uppvisa negativa coronatest och liknande restriktioner har vi just nu minimalt med resenärer, säger hon.
Rederiet har tre av sina sju fartyg upplagda. Det är dock möjligt att i maj boka plats på m/s Mariella på Helsingforslinjen, vars trafik nu är nere.
- Allt beror på hur läget förändras, men vår ambition är att få henne i trafik till sommaren, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »