Publicerad: fredag, 13 december, 2019 - 11:50Uppdaterad: fredag, 13 december, 2019 - 17:33
  • Annette Holmberg-Jansson menar att det inte finns någon splittring inom MSÅ. Arkivfoto: Rasmus Olin

Ingen splittring inom MSÅ

-Nu har vi berättat vad vi tycker om utskottets betänkande och nu ser vi framåt, säger partiledare och socialminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

I lagtingets debatt och omröstning om finans- och näringsutskottets utlåtande över budgetförslaget för år 2020 uttryckte bland annat Tage Silander (MSÅ) missnöje med den nya majoritetens åsikter om kommunreform och kortruttsprojekt för Föglö.

-Vi är överens om de skrivningar som står i regeringsprogrammet, säger Annette Holmberg-Jansson som inte ser någon splittring inom Moderaterna inför regeringssamarbetet.

Moderat samling följer lagtingets majoritets åsikter om tunnel och mer frivillighet i kommunreformen. Partiet kommer inte att sätta hårt mot hårt i kommunfrågan eftersom man redan berättat under regeringsförhandlingarna vad man anser om frivillighet och brist på tidsram för reformen. Samma gäller tunnelprojektet där man inte tänker driva på frågan om en plan B.

-Vi är inte emot en tunnel och tycker att det är bra med en utredning eftersom det finns en stor efterfrågan från allmänheten att det görs, säger hon.