Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 januari, 2019 - 05:43Uppdaterad: tisdag, 15 januari, 2019 - 08:17
  • Lantrådet Katrin Sjögren. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Ingen självstyreleslagseform i sikte

Lantrådet Katrin Sjögren är mycket besviken på finansministeriet i Helsingfors. Det framkom i går när hon upplyste lagtinget om landskapsregeringens arbete med sjävstyrelselagsreformen.

- Vi når inte i mål med totalrevisionen och nu ser det också ut som att vi inte når i mål med revideringen av ekonomikapitlet. Det är ett stort bakslag och en stor besvikelse, säger Katrin Sjögren.

Under sitt tal i lagtinget beklagade lantrådet att situationen inte har kunnat lösas, men hon betonade också vikten av att inte ge upp arbetet med sjävstyrelselagsreformen.

- När Finland får en ny regering får vi nya möjligheter och jag är övertygad om att vi kommer att få en ny lag, men mycket arbete återstår, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »