Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 april, 2010 - 13:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ingen räddningshelikopter p g a askan

Den åländska räddningshelikoptern står också stilla på grund av vulkanutbrottet på Island. Men sjöbevakningens Superpuma-helikopter i Åbo finns i beredskap vid nödsituationer. -Vi har haft telefonkontakt under förmiddagen, och vi har i alla fall på kort sikt läget under kontroll, säger landshövding Peter Lindbäck, som är ordförande för samrådsdelegationen för beredskapsärenden. Delegationen ska ha ett möte på måndag för att utvärdera läget och fundera på andra åtgärder ifall problemet med askmolnet fortsätter och luftrummet är stängt en längre tid. Superpuman har filter som gör att den klarar askan och får flyga trots att luftrummet är stängt. Sjöbevakningen har också höjt beredskapen för transporter till sjöss. Det var planerat att räddningshelikoptern skulle delta vid Tjärmarknaden i Sjökvarteret i morgon, men det är följaktligen inställt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »