Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 januari, 2011 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Ingen politisk oenighet<br> kring tvisten i Långbergsöda"

Centerutspelet för att lösa tvisterna kring fornlämningarna i Långbergsöda var politiskt förankrat hos centerns ministrar och inget tecken på sprickor inom partiet. Det säger kulturminister Britt Lundberg som är ansvarig för skyddet av vårt kulturarv. - Det ska gå att att kombinera kulturminnesskydd med normalt markutnyttjande säger hon. Där det inte går får man hitta andra lösningar i form av ekonomisk kompensation. Inte heller inom regeringsblocket råder det delade meningar enligt Lundberg. Trots det krävdes det ett drygt halvår av politisk mangling för att enas kring ändringar av två paragrafer i den lag som ska reglerar registrering och skydd av fornlämningar. Lagen är alltjämt under beredning.Markägarnas anbud om inlösen av deras fornminnesrika marker kan Lundberg inte ta ställning till i det här skedet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »