Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2022 - 11:28Uppdaterad: onsdag, 23 mars, 2022 - 12:58
  • Mise fortsätter med sophämtning i Jomala enligt avtal. Arkivbild.

Ingen folkomröstning om Mise i Jomala

Det blir ingen folkomröstning i Jomala om ett eventuellt utträde ur Mise, det har fullmäktige beslutat efter omröstning.

I december lämnades en namninsamling in till kommunen som ville ha en folkomröstning om Jomala ska gå ur Mise. Efter det har det arrangerats en allmän diskussion om Mise i kommunen och kommunstyrelsen har utrett vad det skulle kosta att lämna Mise.

Vid tisdagens fullmäktigemöte föreslog Hanna Segerström (ÅF) med understöd av René Janetzko (Ob) att ärendet skulle bordläggas. Fullmäktige röstade om fortsatt behandling och då föreslog Jantzko med understöd av Segerström om återremiss till kommunstyrelsen, vilket även det röstades ner. Slutligen föreslog Segerström med understöd av Janetzko att en folkomröstning ska hållas och även det röstades ner av fullmäktige. Alla tre omröstningar slutade med siffrorna 14-2.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »