Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 oktober, 2016 - 15:47
  • Sottungaborna jublar inte över landskapsregeringens förslag om en ny vajerfärja till kommunen. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Ingen entusiasm över ny färja på Sottunga

Förslaget med en ny vajerfärja till Sottunga, som landskapsregeringen presenterade i dag i samband med budgeten, möts inte av några hurrarop från Sottungaborna.

- Det är definitivt inte vårt önskeläge, säger Göran Stenroos, kommunfullmäktiges ordförande.

Tanken är att Sottunga i framtiden får en färja till Föglö istället för den som i dag går till Långnäs och det är ett steg inom ramen för den planerade kortrutten som ligger några år framåt i tiden.

- I dag har vi en färja och vi vet när vi anländer till Långnäs. Att framöver få tre färjor, först en vajerfärja, som man inte vet om man ryms med på den första turen och sedan ta sig från Föglö där man inte heller vet om man ryms med färjan gör inte vårt läge bättre, anser Göran Stenroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »