Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2010 - 10:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ingen e-röstning i kommande val

Det kommer inte att finnas någon möjlighet att e-rösta, alltså att rösta över internet, varken i riksdagsvalet i april eller i lagtings-och kommunalvalet i oktober nästa år.-Det har diskuterats, men det är inte aktuellt i kommande val. De systemen som finns ger inte samma transparens som om man röstar på vanligt sätt i en vallokal, säger Ronny Lundström, IT-chef på landskapsregeringen. Han hänvisar till de erfarenheter man har i riket då e-röstning var möjlig i några kommuner under kommunalvalet 2008 och då det visade sig att röstningssystemet var bristfälligt, vilket ledde till nyval i dessa kommuner.På justitieministeriet säger man att e-röstning inte heller är aktuellt i riksdagsvalet men kan komma att bli aktuellt i kommunalvalet 2016.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »