Publicerad: tisdag, 7 juli, 2020 - 06:17Uppdaterad: tisdag, 7 juli, 2020 - 09:16
  • Kari Granberg, projektchef för Viking Glory och Leo Hong, produktionschef vid Xiamen Shipbuilding, framför nybygget. Foto: Viking Line
  • Det sista blocket på Viking Glory monterades förra veckan och nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa insidan. Foto: Viking Line

Ingen Ålandssemester för Vikinganställda

Viking Glorys första block sattes på plats vid varvet i Kina i juni förra året och nu har radarmasten, som också fungerar som en reservbrygga, monterats som sista block.

Häromdagen testöppnades också bogporten för första gången.

- Det löper på, det känns riktigt bra faktiskt. Det enda är att det är lite för mycket aktiviteter för den kapacitet vi har, lite för mycket jobb, säger projektchef Kari Granberg.

Orsaken till underbemanningen är att coronapandemin gjort det svårt för personal att ta sig till varvet i Xiamen med anledning av stängda gränser och liten tillgång på flyg.

Pandemin gör också att Viking Lines 16 anställda på plats inte kan åka hem till Åland på sin sommarsemester.

- Reser vi hem blir våra visum ogiltiga, då måste vi söka nya och det är ganska krångligt. Så vi får stanna här tills det reder upp sig, säger Kari Granberg som varit på plats utan någon möjlighet att resa hem sedan oktober.