Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 06:23Uppdaterad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 18:09
  • Paf har inga pengar över till Ålands hästsportförening som driver Ålandstravet. Arkivbild.

Inga pengar över till Ålandstravet

Möjligheten att spela på trav fortsätter, men i och med att lönsamheten för Paf sjunker finns inga pengar över till Ålands hästsportförening som driver Ålandstravet.

-Vi fick välja mellan att om vi överhuvudtaget ska erbjuda möjligheten att spela på trav för ålänningarna eller om ska vi lägga ned, säger Lasse Danielsson som är direktör för Paf:s land- och fartygsverksamhet.

Som Ålands Radio tidigare har berättat sa ATG upp det nuvarande avtalet med Paf som fick följden att Paf sa upp sitt avtal med Ålands hästsportförening.

Paf lämnade nyligen in en ansökan till landskapsregeringen där de ber om tillstånd att bedriva spel på trav, vilket de ämnar att fortsättningsvis göra, men nu som ett internationellt ombud.

Tidigare har ATG-spelen varit en lönsam produkt för Paf och Ålandstravet har fått en stor del av överskottet, men nu ”finns det inget överskott att fördela ut”, säger Lasse Danielsson.

I tisdagens Åland idag kunde du höra Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson om vilka effekter beslutet får.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »