Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 oktober, 2020 - 14:43Uppdaterad: fredag, 16 oktober, 2020 - 17:22
  • Landskapsregeringen kommer eventuellt med nya direktiv nästa vecka, tills dess gäller vad man sagt tidigare. Foto: Victor Enberg

Inga nya direktiv för Åland – än

Stadsrådets pressinformation i går om nya restriktioner har väckt en del frågor som landskapsregeringen nu vill klargöra.

Det är upp till regionerna att fatta slutgiltiga beslut och Åland, som är i upptrappningsfasen i smittläget, har inte ändrat på de direktiv som tidigare getts.
De innefattar bland annat att ansiktskydd rekommenderas vid trängsel i kollektivtrafiken för personer över 15 år då det inte går att hålla ett säkert avstånd.
Det är fortfarande möjligt att arrangera offentliga tillställningar med upp till 50 personer. Ska fler samlas krävs att säkerheten garanteras enligt anvisningar från Institutet för hälsa och välfärd, THL.
Man rekommenderar också distansarbete och uppmanar folk att om möjligt undvika fysiska möten och tjänsteresor.

Restauranger måste stänga klockan 01.00 och får öppna tidigast klockan 04.00. Alkoholservering sker 09.00-24.00.
Nya rekommendationer för Åland kan bli aktuella nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »