Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2021 - 17:32
  • Vi ska fortsätta bära ansiktsskydd och inte samlas fler än tio personer för privata tillställningar. Arkivbild

Inga lättnader av coronarestriktioner

Coronaläget fortsätter att försämras, konstaterade landskapsläkare Knut Lönnroth på landskapsregeringens presskonferens på måndagseftermiddagen.

Under förra veckan bekräftades 25 fall av covid-19.

I och med detta föreslås inga lättnader av landskapsregeringens coronarestriktioner och -rekommendationer. De nuvarande reglerna ska gälla åtminstone fram till den 9 maj, enligt förslaget som landskapsregeringen behandlar på torsdag.

- Jag har själv inte gett upp hoppet om en någorlunda normal sommar – men vi är inte där, det är en bit kvar och vi behöver hålla i och hålla ut, sa Knut Lönnroth.

Användning av ansiktsskydd, karantän efter resa och maxgränsen på 10 personer för privata fester var tre rekommendationer som Knut Lönnroth specifikt påminde ålänningarna om under måndagens presskonferens.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »