Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 07:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inga flyg i dag med Air Åland<br>på grund av strejk

Förhandlingarna mellan Svensk pilotförening och Flygarbetsgivarna i Sverige har hittills varit resultatlösa. Det betyder att det strejkvarsel som pilotföreningen lagt i dag utlöses. Det svenska bolag som flyger åt Air Åland, Avitrans Nordic, är ett av de bolag där pilotfacket tar ut sina medlemmar i strejk. "Det innebär att Air Ålands samtliga flygningar ställs in åtminstone måndagen den 7 juni", säger Air Ålands vd Jan Erik Sundberg i ett pressmeddelande. Om en lösning inte nås är risken stor att Air Åland står kvar på marken till torsdag denna vecka. "Det finns en förhoppning om en lösning och om inte annat så hoppas vi att Air Ålands flygningar mellan Mariehamn och Helsingfors ska kunna undantas från strejken", menar Jan Erik Sundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »