Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 11:19Uppdaterad: torsdag, 13 december, 2018 - 11:21

Inga extra pengar för Jomalahistorik

En kommunhistorik om Jomala borde sträcka sig från stenålderns jägarkultur till dagens hektiska aktivitet i Ålands största affärsområde. Det anser biblioteks- och kulturförvaltningen i Jomala som i enlighet med ett uppdrag i årets budget tagit fram underlag för att utarbeta en kommunhistorik.

 Biblioteks- och kulturchefen föreslog att budgetramen för nästa år skulle utökas med 8000 euro för att förprojektering av historiken skulle kunna fortsätta. Kommunfullmäktige beslöt i tisdags att i detta skede inte bevilja några medel för ändamålet.
Ett annat uppdrag från årets budget var att Jomala skulle ta fram instrument och enkäter för att utreda den psykiska hälsan för elever i årskurs 5 och 6. Man har varit i kontakt med ÅHS som menar att uppdraget bör specificeras innan man utför något utredningsarbete. Fullmäktige antecknade sig detta till kännedom.
Fullmäktige beslöt vidare att inte överföra fastigheten Allégården till Fastighets Ab Jomala bostäder, och därmed var budgetuppdraget gällande detta slutfört.
På mötet klubbades också budgeten för 2019, och den visar som Ålands Radio tidigare berättat ett minus på 860.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »