Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 juli, 2020 - 07:49Uppdaterad: tisdag, 14 juli, 2020 - 08:05
  • ÅHS sjukvårdsdirektör Olli-Pekka Lehtonen säger att faktum är att det inte finns någon uppenbar orsak för separata coronatillägg på Åland.

Inga coronatillägg till vårdpersonal

Inget av sjukvårdsdistrikten har betalat separata coronatillägg till vårdpersonal.

Det skriver tidningen Iltalehti i riket.

Inte heller på Ålands Hälso- och sjukvård, ÅHS har något sådant tillägg betalats.

I maj gick fackförbunden inom vården, Tehy och Super till regeringen och föreslog ett engångstillägg på 1000 euro till personer som jobbat med coronarelaterade arbetsuppgifter, det skriver Hufvudstadsbladet.

ÅHS sjukvårdsdirektör Olli-Pekka Lehtonen kan inte berätta vad för diskussioner som förts kring coronatillägg på Åland. Han säger att faktum är att det inte finns någon uppenbar orsak för ett sådant stöd då volymerna har varit tämligen små, särskilt på Åland.

På frågan om det kan bli aktuellt i framtiden svarar Lehtonen att det är osannolikt, men att vi inte vet hur framtiden kommer att se ut, så helt går det inte att utesluta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »