Publicerad: tisdag, 31 mars, 2020 - 17:39Uppdaterad: tisdag, 31 mars, 2020 - 18:48
  • Veronica Thörnroos hade inga klara besked om persontrafiken västerut på dagens presskonferens. Foto Johan Ågren

Inga besked om persontransporter västerut

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde på tisdagens presskonferens inte svara på hur persontransporterna västerut kommer att fungera.

Det var i går som riksregeringen kom med beskedet att person- och passagerartrafiken till sjöss ska stoppas.

Veronica Thörnroos sa att detta väcker många frågor, till exempel hur länge gränsen kommer att vara öppen, huruvida åländska studeranden i Sverige kan komma till Åland över påsken och om sjukvårdspersonal, piloter samt annan viktig personal för det åländska samhället kan komma till landskapet.

Lantrådet har under tisdagen haft kontakt med Ålandsminister Anna-Maja Henriksson och kommer i morgon att samtala med statsminister Sanna Marin. Veronica Thörnroos lovade att då ytterligare tydliggöra det åländska behovet av persontransporter mellan Åland och Sverige.

-Vi använder alla till buds stående medel både här på Åland och i Helsingfors för att säkerställa att även persontransporter ska vara möjliga västerut. Huruvida vi kommer att lyckas kan jag inte svara på här och nu, sa hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »