Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 maj, 2021 - 06:22Uppdaterad: torsdag, 6 maj, 2021 - 07:12
  • En halkbana är inte aktuell just nu enligt LR. Foto ÅRTV

Inga åtgärder för halkbana just nu

Landskapsregeringen tar inga konkreta åtgärder i detta skede för att en halkbana på Åland ska kunna förverkligas.

Det skriver man i ett svar till bland annat Ålands motorklubb och Ålands trafikskolor som författat en skrivelse om att en halkbana skulle höja kvaliteten på körkortsutbildningen.

LR ser visserligen de positiva effekterna av de föreslagna justeringarna, men anser det inte motiverat att i nuläget förändra läroplanen på ett sätt som skulle öka kostnaderna för enskilda körkortstagare. Landskapsregeringennskriver också att det för tillfället pågår ett revideringsarbete för läroplanen för säkerhetsutbildning samt läroplaner för förarutbildning. Fokus gällande revideringen av läroplanen för säkerhetsutbildning ska ligga på trafiksäkerhet – både teoretisk och praktisk. Dessutom vill landskapsregeringen understryka att Ålands motorklubb redan i dag kan utbilda körkortselever inom säkerhetsutbildning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »