Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2024 - 06:30Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2024 - 07:51
  • Det är Sundqvist Investment Oy som kör Enklingelinjen med M/S Östern i nuvarande avtal. Foto: Johan Fredriksson

Inga anbud kom in för färjetrafiken på Enklinge-Kumlinge – LR försöker igen

Det kom inte in några anbud under upphandlingen av färjetrafiken på Enklinge-Kumlinge-linjen för åren 2024-2025 med option för april, maj och juni 2025. Landskapsregeringen gör därför en ny upphandling. 

Landskapsregeringen skriver i sitt beslut att avtalet på linjen löper ut 30 september 2024 och att behov av transport på linjen fortsättningsvis finns för att kundernas transportbehov ska tillgodoses.   
– Trafiktiden för avtalet ändras i denna upphandling till 1 oktober 2024 till och med 30 april 2025 i förhoppning om att få anbud, skriver landskapsregeringen. 

Upphandlingen avser en kort mellanupphandling då det planeras ett byte från landfästen till flytpontoner med liknande teknik som linfärjorna och Jurmolinjen har för att höja trafiksäkerheten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »