Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 16:54Uppdaterad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 17:25
  • Emilia Walk-Johansson. Foto: Rasmus Karlsson

Informationsmaterial ska skapa förståelse för barnomsorgens verksamhet

Landskapsregeringen har tagit fram nytt informationsmaterial om barnomsorgen på Åland för att sprida information om och skapa förståelse för lagstiftning och läroplan. 

Informationen riktar sig främst till allmänheten, men kan även användas av personalen inom verksamheten. 

Informationsmaterialet består av en animerad film som kortfattat beskriver lagstiftning och läroplan inom barnomsorgens område. Lite mer omfattande information kring lag och läroplanen finns också i en folder. Till detta finns också planscher för varje lärområde, där verksamhetsmålen beskrivs noggrannare. 

– Vi vill på det här sättet få ut information om verksamheten och lagstiftning till en bredare publik på ett lättillgängligt sätt, säger Emilia Walk-Johansson, specialsakkunnig vid landskapsregeringen. 

Informationsmaterialet finns här.

Den senaste tiden har läroplanen kontra arbetsplaner för barnomsorgen diskuterats på insändarplats. Walk-Johansson säger att det finns ett visst utrymme för tolkning när arbetsplaner utformas, eftersom det som står i läroplanen ska omformas till olika verksamheter när arbetsplaner tas fram. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »