• På Finströms kommunkansli kan man hämta dricksvatten. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 3 januari, 2019 - 11:04

Information till Finströmsbor

Stora delar av Finström är ännu utan el och vatten men hela Godby har dock el, vatten och fjärrvärme igång.

Vartefter elen återvänder ska också vattendistributionen börja fungera i kommunens alla delar, meddelar kommundirektören Erik Brunström.

Brunström skriver också att allmänheten erbjuds avgiftsfri tillgång till dusch och bastu i Ålands Idrottscenter i dag torsdag. Dricksvatten kan hämtas i egna kärl från kommungården eller Rosengården i Godby. Hushåll i behov av tillgång till varm mat eller husrum kan kontakta kommunen på tel 018-43150.

På äldreboendet Rosengård har man hållit värmen med generatorer och fläktar, som nu flyttats till daghemmet efter att el och fjärrvärme kommit igång. Godby daghem hålls öppet och tar emot barn även från kommunens andra daghem, som är stängda.

Finström har teknisk personal i arbete för att bland annat göra åtgärder på fält och följa upp skadeläge med mera. Kommuningenjör Fredrik Molinder nås på 431526 och tekniskas jourtelefon är 04573425215. Erik Brunström nås på tel 431511 eller 04573425362 eller på erik.brunstrom@finstrom.ax.

Fler Nyheter

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.