• På Finströms kommunkansli kan man hämta dricksvatten. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 3 januari, 2019 - 11:04

Information till Finströmsbor

Stora delar av Finström är ännu utan el och vatten men hela Godby har dock el, vatten och fjärrvärme igång.

Vartefter elen återvänder ska också vattendistributionen börja fungera i kommunens alla delar, meddelar kommundirektören Erik Brunström.

Brunström skriver också att allmänheten erbjuds avgiftsfri tillgång till dusch och bastu i Ålands Idrottscenter i dag torsdag. Dricksvatten kan hämtas i egna kärl från kommungården eller Rosengården i Godby. Hushåll i behov av tillgång till varm mat eller husrum kan kontakta kommunen på tel 018-43150.

På äldreboendet Rosengård har man hållit värmen med generatorer och fläktar, som nu flyttats till daghemmet efter att el och fjärrvärme kommit igång. Godby daghem hålls öppet och tar emot barn även från kommunens andra daghem, som är stängda.

Finström har teknisk personal i arbete för att bland annat göra åtgärder på fält och följa upp skadeläge med mera. Kommuningenjör Fredrik Molinder nås på 431526 och tekniskas jourtelefon är 04573425215. Erik Brunström nås på tel 431511 eller 04573425362 eller på erik.brunstrom@finstrom.ax.

Fler Nyheter

Vem blev röstmagnet i din kommun?

Martina Eriksson rapporterar om kommunernas röstmagneter:
Kommunernas respektive röstmagneter representerar flera olika partier. I Saltvik, Finström, Jomala, Lemland, Vårdö och Sund kommer kandidaterna som fick flest röster från Centern.

Socialdemokrater, liberaler och moderater valets förlorare

Camilla Gunell och Annette Holmberg-Jansson:
De partier som bildat landskapsregering de senaste fyra åren backade alla i lagtingsvalet i går. Socialdemokraterna tappade två mandat från fem till tre, liberalerna tappade ett mandat från sju till sex och moderaterna tappade ett mandat från fem till fyra.

Valets vinnare vill inte spekulera om ministerposter

Veronica Thörnroos, Bert Häggblom och Alfons Röblom:
Centern blev valets stora vinnare i går kväll och säkrade nio mandat från tidigare sju. Regeringssonderingen börjar redan i dag, men hur man vill att den sammanslutningen ska se ut återstår att se.

Grovt rattfylleri under söndagen

Ett grovt rattfylleri uppdagades i samband med en nykterhetskontroll vid Nabben i Mariehamn under söndag förmiddag.

Experten: Tre trender går att utläsa

Siv Sandberg om valresultatet:
Statsvetaren Siv Sandberg fungerade under valkvällen som Ålands radios expertkommentator och presenterade efteråt sina slutsatser.

Pia Eriksson om valresultatet: ”En besvikelse”

- Det är ju en besvikelse, när man ställer upp är det klart att man vill in och jag tycker att jag har jobbat hårt men framförallt är jag besviken för partiets skull. Så kommenterar Ålands Framtids partiledare Pia Eriksson nattens valresultat. Eriksson blir, då det sista distriktets röster är räknade, utan en lagtingsplats.

Stephan Toivonen: "Vi har gjort det vi kunnat"

Stephan Toivonen:
Åländsk demokrati behåller sitt ena mandat i lagtinget. De hade många kandidater uppställda, betydligt fler än i valet 2015, men lyckades ändå inte utöka sina mandat.

Avgående lantrådet: Svåra frågor försvinner inte

Liberalernas Katrin Sjögren får efter söndagens val kliva av som lantråd för landskapsregeringen.

Dessa är preliminärt invalda i lagtinget

Följande kandidater är preliminärt invalda i lagtinget, nio av dem är kvinnor.