Publicerad: lördag, 5 januari, 2019 - 11:28Uppdaterad: lördag, 5 januari, 2019 - 11:35
  • Kommunkansliet i Saltvik. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Info till Saltvikare lördag

Saltviks kommun har kommit med ny information till sina invånare nu på lördagsförmiddagen:

Duschar, laddningsmöjligheter, möjlighet att värma mat, vatten med mera
Kommunen erbjuder drop-in till Ödkarby skola kl. 11 -20 lördag  och söndag. Den som är utan el kan komma förbi och ladda sina mobiler, ta en dusch, värma mat eller bara sitta i värmen en stund. Tappställe för vatten finns även utomhus till höger om entrén.
Högtomt håller öppet kl. 12 – 20 lördag och söndag. Möjlighet att ladda mobiler, värma mat och diska eller bara sitta i värmen en stund.
Västra Saltviks FBK:s brandstation är bemannad efter behov. Det är okej att knacka på för dusch och att värma mat. 
Gasolkök finns för utlåning; kontakta bildningschefen på tel. 0457 3798 947.

Nödinkvartering
Kommunen erbjuder fortsatt nödövernattning vid Sunnanberg vårdhem. Kontakta Sunnanberg på tel. 0457 522 1631. Medtag egen madrass och sängkläder.
Kommunen har även beredskap att ställa i ordning ytterligare nödinkvartering vid behov.

Kommunalteknik
De flesta av kommunens pumpsationer har elförsörjning, men om du bor i hushåll där elen ännu inte kommit tillbaka uppmanas till återhållsamhet med vattenförbrukningen. För privata hushåll som har en egen pumpstation och ingen el är det viktigt med återhållsamhet i vattenförbrukningen.

Nödställda i kommunen
Kommunen har stämt av framkomligheten av vägar och känner inte till att någon sitter instängd utan att ha fått kontakt med omgivningen. Alla kommuninvånare uppmanas att värna lite extra om sina medmännsikor som är utan el samt att kontakta kommunen eller frivilliga brandkåren vid oro för att någon person ännu skulle sitta instängd. I akuta nödsituationer, ring alltid 112.

Skolor, eftis och daghem
Ödkarby och Rangsby skola välkomnar eleverna tillbaka efter ledigheterna på måndag morgon. Ifall Rangsby skola inte har återfått elen till måndag håller skolan ändå öppet med hjälp av reservelverk. Ödkarby eftis håller öppet som vanligt från och med måndag. Rangsby eftis håller öppet i skolans lokaler. Daghemmen håller öppet som vanligt.

Kontaktuppgifter
Kansliets telefonväxel nås på tel. 018 – 48 900, där information och kontaktuppgifter finns. Kontaktuppgifter till kommundirektören är 0457 5244 049.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »