• Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 13:09

Info från Sund tisdag

Sunds kommun skickar följande uppdaterade information nu på tisdagen:

Verksamheten fungerar normalt på skolan, daghemmet samt på social- och kommunkansliet.

Delar av Sund fortsättningsvis utan ström. Elandelslaget reparerar vartefter. De som är i behov av inkvartering, el, vatten, dusch och varm mat kan vända sig till Tallgården, genom besök eller genom att ringa äldreomsorgsledaren, 0457 344 7176.

Sex av kommunens radhus är fortsättningsvis utan ström, men via elverk så hålls värmepumparna igång i dessa radhus. Finns det i anknytning till stormens verkningar frågor av teknisk natur, nås tekniska sektorn på tel. 0457 342 1022

Kommundirektören Jens Andersén nås på 0457 3443 850 om det finns stormrelaterade frågor.

Fler Nyheter

Hundhämtning skäl till domstolsförhandling

I början av året hämtade en hundägare sin hund från en tidigare partner. För ändamålet ställde polisen upp med handräckning. Så långt är parterna överens.

Färre övernattningar i gästhamnarna

Antalet båtnätter 2019 minskade med drygt två procent jämfört med 2018. I skärgården ökade båtnätterna med drygt en procent medan gästhamnarna på fasta Åland noterar en minskning om knappt fyra procent.

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Fellman öppnar för frivillig samgång

Avgående kansliminister Nina Fellman
En justerad tidtabell och frivillig samgång för kommunerna kan vara ett sätt att komma vidare i kommunstrukturreformen för den nya landskapsregeringen. Det anser Nina Fellman (S), som varit ansvarig minister för frågan den senaste mandatperioden.

Donerar 100.000 euro för återställande av byggnad

Jan Kåhre och Stefan Rumander
Jan Kåhre vill att Navigationsskolan ska återställas till hur den såg ut i begynnelsen, så som arkitekt Lars Sonck ritade den. För att förverkliga detta donerar han nu 100.000 euro till Folke Wickströms minnesfond för belysande och bevarande av byggnadskulturen inom Mariehamns stad.

Drog- och stöldhärva i tingsrätten

Nyhetsnotisen i ljudform:
Idag inleddes en rättegång mot tre unga män som är åtalade för bland annat stöld, narkotikabrott och olovlig körning.

Elhybridfärjan beställd – ny tunnelutredning i farozonen

Veronica Thörnroos:
Innan den nya regeringen tillträder går det inte att ta några beslut i frågan om elhybridfärjan, som företaget FinFerries idag meddelade att har beställts, eftersom man inte har tillgång till allt material.

Stadens kultur och idrottsstipendiater presenterades

Barbro Sundback, Karin Erlandsson och Lena Eriksson:
Mariehamns stads kulturstipendium för 2019 går till författaren Karin Erlandsson. Lena Eriksson får årets idrotts- och fritidsstipendium.

Lagtingets budgetdebatt direktsänds

Nyhetsnotisen i ljudform:
Imorgon börjar lagtingets budgetdebatt som direktsänds i Ålands Radio. Sändningarna från lagtinget pågår imorgon onsdag den 13 november mellan 13:00 och 14:55 och återupptas efter Åland idag mellan 17:00 och 19:00.