• Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 13:09

Info från Sund tisdag

Sunds kommun skickar följande uppdaterade information nu på tisdagen:

Verksamheten fungerar normalt på skolan, daghemmet samt på social- och kommunkansliet.

Delar av Sund fortsättningsvis utan ström. Elandelslaget reparerar vartefter. De som är i behov av inkvartering, el, vatten, dusch och varm mat kan vända sig till Tallgården, genom besök eller genom att ringa äldreomsorgsledaren, 0457 344 7176.

Sex av kommunens radhus är fortsättningsvis utan ström, men via elverk så hålls värmepumparna igång i dessa radhus. Finns det i anknytning till stormens verkningar frågor av teknisk natur, nås tekniska sektorn på tel. 0457 342 1022

Kommundirektören Jens Andersén nås på 0457 3443 850 om det finns stormrelaterade frågor.

Fler Nyheter

Färre reste till Åland

Dryga 44 600 personer färre reste till Åland 2019 jämfört med året innan, det visar nya siffror ifrån Ålands statistik- och utredningbyrå, ÅSUB.

Sund och Finström söker stöd från brandskyddsfonden

Sund och Finström har ansökt om pengar ur brandskyddsfonden för 2020. Finström äskar pengar för en ny pump och Sund söker pengar för om- och tillbyggnad av omklädningsrum på brandstationen.

Korsning på Servicegatan avstängd

Idag hålls Servicegatan stängd för fordonstrafik vid korsningen Styrmansgatan.

Negativ utveckling för sjöfarts- och rederibranschen

Olof Widén, styrelseledamot i rederierna i Finland:
Konjunkturerna för sjöfartsbranschen pekar efter ett antal års uppgång nu neråt. Det visar Rederibarometern för år 2019 som Rederierna i Finland publicerat.

Ålands lyceum i debattfinal

Ålands lyceum är en av fyra skolor som gått till final i den nationella debattävlingen för svenskspråkiga skolor i Finland. I det åländska laget ingår Linus Höglund, Tilda Lindén och Albert Söderback.

Pojkarna framåt i Pisa-undersökning

Bildningsdirektör Kjell Nilsson:
Övernäs skola ligger en bra bit över det nationella snittet i ett land som ligger i toppskiktet i världen. Det visar den senaste Pisa-undersökningen.

Åland Post sluter samarbetsavtal med DB Schenker

Henrik Lundberg, VD för Åland Post, intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
DB Schenker blir Åland Posts nya transportpartner på Åland. Det skriver Åland Post i ett pressmeddelande. Vd Henrik Lundberg menar att det nya samarbetsavtalet innebär att omsättningen nu ökar, att posten kan fortsätta investera i ny teknik och att nya arbetstillfällen skapas inom Åland Post.

Centrumplanen blir för vag, säger stadsarkitekten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Stadsutvecklingsnämnden antog ändringsförslag till centrumplanen, med en knapp majoritet och emot stadsarkitekt Sirkka Wegelius rekommendation.

Medgav narkotikabrott i Tingsrätten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
I dag hölls en rättegång mot en man som stod åtalad för narkotikabrott sedan han i juli i fjol transporterat och fört in 4,4 gram hasch med m/s Rosella från Sverige till Mariehamn.