• På Lemlands grundskola kan man duscha, värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, värma egen mat och i nödfall tvätta kläder. Arkivfoto.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 15:29

Info från Lemland, torsdag

Lemlands grundskola, Skolvägen 3, 22610 Lemland, är öppen vardagar klockan 08.00 – 18.00 samt veckoslut klockan 12.00 – 16.00. På skolan kan man duscha, värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, värma egen mat och i nödfall tvätta kläder. Ingång via grundskolans huvudentré invid biblioteket. Observera informationen på ytterdörren vid grundskolans huvudentré!

Vid behov av nödinkvartering, ta kontakt på telefon 0457 300 1672 eller 0457 343 5333, dagligen fram till klockan 18.00! Ta med madrass/liggunderlag, täcke/filt, kudde, varma kläder och hygienartiklar.

Äldre personer som är i behov av hemserviceinsatser såsom måltids- och duschmöjligheter eller tillfällig inkvartering på Sveagården, ombedes att ta kontakt enligt följande:

Boende i Lemland, kontakta hemservicepersonal på Sveagården per telefon 34228 eller 0457 0962 151.

Boende i Lumparland, kontakta hemservicepersonal på Kapellhagen per telefon 359 042 eller 0457 3135 568.

Daghemsverksamheter, skolor, äldreboenden, hemservice samt kommunkanslier fungerar som vanligt i båda kommunerna. Det finns el och värme i alla fastigheter där kommunerna bedriver verksamhet.

Elnätet ligger ännu nere i delar av Lemland och till viss del även i Lumparland. Det kommer troligen att dröja innan hela elnätet är igång. I Järsö-Nåtö-området fungerar eldistributionen. Den som redan fått elen tillbaka bör tänka på att avbrott kan förekomma på grund av elarbeten.

Kommunernas vattennät fungerar. Normalt driftstryck kanske inte alltid uppnås överallt på grund av tryckhöjningsstationerna sporadiskt kan vara utan el på grund av pågående elarbeten. Man uppmanas att stänga av huvudkranar och gårdsventiler till vattnet om huset lämnas ouppvärmt och utan tillsyn.

Mobilnätet kan ännu tidvis vara försvagat. För uppdaterad info, kontakta respektive leverantör.

Lemlands och Lumparlands avloppsnät fungerar och alla landskaps- och kommunalvägar är röjda och körbara.

För problem med kommunal VA eller kommunala vägar, kontakta tekniska kansliet på telefon 349 430 vardagar klockan 9 – 16, under övriga tider använd journumret 0457 3435 333.

Livsmedelsbutikerna i båda kommunerna fungerar som normalt.

Vid akuta problem med till exempel träd som fallit över vägen och ellinjer som är i riskzon eller skadade, kontakta Ålands elandelslag eller Mariehamns energi. Vidta absolut inte några egna åtgärder med eller i närheten av ellinjer. I övriga fall, kontakta Ålands skogsvårdsförening för kontaktuppgifter till skogshuggare. På gula sidorna i Ålands telefonkatalog finns också kontaktuppgifter till skogshuggare.

Fler Nyheter

GHS slutar med utbytesprojekt

Godby högstadieskola intar en restriktiv hållning gällande internationella projekt, som Erasmus+. Det har Norra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse beslutat utifrån ekonomichefens sammanställning och en SWOT-analys som GHS:s rektor Ida Fyrqvist nu har gjort.

Kraftig brand i Godby

Räddningsledare Karl Nordlund
Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

Polisen hade en del att stå i

Polisen hade en del att stå under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Vildsvin sköts i Geta

Skytten Tom Blomqvist intervjuas av Kjell Brändström
Finströmsjägaren Tom Blomqvist fällde vildsvin nummer två tidigt på lördagsförmiddagen i Höckböle, Geta inte alls långt ifrån den plats där det förra vildsvinet sköts.

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

”E-röstning löser ett stort demokratiproblem”

Kansliminister Nina Fellman och valadministratör Casper Wrede intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Förberedelserna med e-röstning i lagtingsvalet i oktober är nu igång på allvar.

”Wallers uppsägning inte en stor överraskning”

Att rektorn på Högskolan på Åland, Jonas Waller, i går sade upp sig kom inte som någon större överraskning. Det menar Emma Dahlén som är styrelseordförande för Högskolan på Åland.