Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 16:31Uppdaterad: lördag, 5 januari, 2019 - 07:26
  • Geta FBK är bemannad under helgen. Arkivfoto

Info från Geta, uppdaterad lördag morgon

Geta kommunkansli och skola fick under fredagseftermiddagen tillbaka strömmen. Däremot saknades ännu ström till daghemmet Kotten, äldreboendet Hemgården och Geta brandstation strax före fyratiden på fredagen.

Getaboden har också fått strömmen tillbaka, vilket innebär att de höll öppet på fredagseftermiddagen och de håller öppet under lördagen.

Kommunkansliet
Kommunkansliet kommer att vara öppet som vanligt från och med måndag 7.1, då kommer även den fasta telefonin att vara igång. Nu kan kommunen även nås per mejl info@geta.ax.  

Möjlighet till dusch
För kommuninvånare som behöver duscha och tvätta sig under helgen finns det möjlighet att göra det i Ålands Idrottscenter i Godby. Kommunen betalar för dusch och bastu, men inte för simning. Uppge namn och vilket kommun ni har som hemort när ni anmäler er i deras reception.

Service för äldre
Äldre i Geta kommun som behöver hjälp under helgen hänvisas precis som tidigare till äldreboendet Geta Hemgård. Personal finns på plats dygnet runt. Mobilnummer till äldreboendet är 04573439872.

Inkvartering
Övriga invånare som av någon anledning (exempelvis ett kallt hem) behöver nödinkvartering under helgen ska kontakta Geta kommun så fort som möjligt på antingen på e-postadress info@geta.ax eller på mobiltelefonnummer 04573421709. Kommunen ordnar då nödinkvartering.

Geta brandstation bemannad
Geta brandstation var bemannad hela fredagen. Både lördag och i morgon söndag är brandstationen bemannad mellan klockan 10 och 22. Kårchefens telefonnummer är 0405455583. Geta frivilliga brandkårs allmänna mobilnummer är 0400529234.
Under helgen kan Geta Fbk hjälpa kommuninvånare med övriga problem som har att göra med stormen så gott det går.

Fast i hemmet?
Om någon kommuninvånare sitter fast i sitt hem och inte kan ta sig därifrån på grund av nerfallna träd, kontakta då genast Geta Fbk eller kommunen. Det går att kontakta kommunen under helgen på e-postadress info@geta.ax eller på kommundirektörens telefonnummer 04573421709.

För ytterligare information kan invånare kontakta kommundirektör Gustav Blomberg på telefon 04573421709.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »