• Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 14:27

Info från Geta, torsdag

Geta skola är öppen för de personer som behöver vatten, el eller dusch klockan 8-16 till och med fredag denna vecka. Kontakta kommunkansliet på telefonnummer 49300 eller Geta skola på telefonnummer 49350 direkt vid frågor om tillgång eller färdbeskrivning.

Även äldreboendet Geta Hemgård är öppen för allmänheten under hela veckan, också under helgen, om någon behöver dusch, el eller vatten. De har även öppet på kvällarna efter att skolan är stängd. Kontakta Geta Hemgård på telefonnummer 04573439872 eller 49340 till om ni behöver få tillgång till utrymmen där el, dusch och vatten finns.

Äldre i Geta kommun som behöver hjälp, exempelvis sovplats, under veckan och helgen med anledning av stormen hänvisas precis som tidigare till äldreboendet Geta Hemgård. Personal finns på plats dygnet runt. Kontakta Hemgården på telefonnummer 04573439872 eller 49340.

Övriga invånare som av någon anledning, exempelvis ett kallt hem, behöver inkvartering under veckan och/eller inkommande helg med anledning av stormen ska kontakta Geta kommunkansli så fort som möjligt på antingen på e-postadress info@geta.ax eller på telefonnummer 49300 under vardagar eller kontakta kommundirektören på telefonnummer 04573421709 under helgen. Kommunen ordnar då tillfällig inkvartering.

Kommunen är i färd med en åtgärdsplan för att hand om de nerfallna träd som ligger vid dikesrenarna på kommunala vägarna. Ännu finns ingen prognos när uppröjningen av vägområdena kan utföras.

Om någon sitter fast i sin bostad och inte kan ta sig därifrån på grund av nerfallna träd eller liknande, ombeds man genast kontakta kommunkansliet på telefonnummer 018 49300 eller kommundirektören på telefonnummer 04573421709.

De kommuninvånare som ännu inte har el ombeds kontakta Geta kommunkansli för att få råd och tips samt information om hur kommunen kan hjälpa till. Under vardagar kan man kontakta kommunkansliet.

Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen.

Fler Nyheter

Hammarudda är landets mest miljövänliga gård

Pristagare Tage Eriksson:
Världsnaturfonden WWF utnämner de åländska jordbrukarna Tage och Ulla Eriksson till Finlands mest miljövänliga jordbrukare.

Tufft 2018 för Smartpark

Vd Mattias Eriksson berättar om det tuffa året och förhoppningarna framöver:
Smartpark hade ifjol svårt att locka besökare till parken i Eckerö. Smartpark som i vanliga fall strävar efter ett besökarantal på 10 000, kom förra året endast upp i 8 500 besökare vilket ledde till en förlust för företaget.

Centern vill se eldrivna passagerarbåtar

Centern vill modernisera skärgårdstrafiken och ha en förbättrad tillgänglighet till skärgården, det skriver man i ett pressmeddelande. Nu vill man bland annat se ett försöksprojekt med eldrivna snabbgående passagerarbåtar.

Nu finns elektroniska Ålex redo för användning

Lagberedningschef Hans Selander berättar mer:
Nu har landskapet givit ut den elektroniska versionen av Ålands lagbok, Ålex. Lagberedningschefen Hans Selander berättar att man har arbetat med detta i ungefär tre års tid.

Nya förordanden inom Borgå stift på Åland

Pastor Thomas Lindh har förordnats till församlingspastor under perioden 08-28 juni 2019 i Mariehamns församling.

Kostnaderna för Kickoff 2019 uppgår till 22 000 euro

Under Ålands landskapsregerings sammanträde den 7 juni 2019 beslöt man att godkänna öppna högskolans offert angående seminariet Kickoff 2019.

LR avslår fastighetsreklamation

En fastighetsägare vill reklamera sitt husköp men landskapsregeringen väljer nu att lägga ner ärendet.

Dagsböter och körförbud för fortkörning

En kvinna dömdes i tingsrätten för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Skissritningarna för Prästkragen daghem godkända

Kommunfullmäktige i Saltvik har godkänt skissritningarna för en tillbyggnad av Prästkragen daghem.