• Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 14:27

Info från Geta, torsdag

Geta skola är öppen för de personer som behöver vatten, el eller dusch klockan 8-16 till och med fredag denna vecka. Kontakta kommunkansliet på telefonnummer 49300 eller Geta skola på telefonnummer 49350 direkt vid frågor om tillgång eller färdbeskrivning.

Även äldreboendet Geta Hemgård är öppen för allmänheten under hela veckan, också under helgen, om någon behöver dusch, el eller vatten. De har även öppet på kvällarna efter att skolan är stängd. Kontakta Geta Hemgård på telefonnummer 04573439872 eller 49340 till om ni behöver få tillgång till utrymmen där el, dusch och vatten finns.

Äldre i Geta kommun som behöver hjälp, exempelvis sovplats, under veckan och helgen med anledning av stormen hänvisas precis som tidigare till äldreboendet Geta Hemgård. Personal finns på plats dygnet runt. Kontakta Hemgården på telefonnummer 04573439872 eller 49340.

Övriga invånare som av någon anledning, exempelvis ett kallt hem, behöver inkvartering under veckan och/eller inkommande helg med anledning av stormen ska kontakta Geta kommunkansli så fort som möjligt på antingen på e-postadress info@geta.ax eller på telefonnummer 49300 under vardagar eller kontakta kommundirektören på telefonnummer 04573421709 under helgen. Kommunen ordnar då tillfällig inkvartering.

Kommunen är i färd med en åtgärdsplan för att hand om de nerfallna träd som ligger vid dikesrenarna på kommunala vägarna. Ännu finns ingen prognos när uppröjningen av vägområdena kan utföras.

Om någon sitter fast i sin bostad och inte kan ta sig därifrån på grund av nerfallna träd eller liknande, ombeds man genast kontakta kommunkansliet på telefonnummer 018 49300 eller kommundirektören på telefonnummer 04573421709.

De kommuninvånare som ännu inte har el ombeds kontakta Geta kommunkansli för att få råd och tips samt information om hur kommunen kan hjälpa till. Under vardagar kan man kontakta kommunkansliet.

Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen.

Fler Nyheter

GHS slutar med utbytesprojekt

Godby högstadieskola intar en restriktiv hållning gällande internationella projekt, som Erasmus+. Det har Norra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse beslutat utifrån ekonomichefens sammanställning och en SWOT-analys som GHS:s rektor Ida Fyrqvist nu har gjort.

Kraftig brand i Godby

Räddningsledare Karl Nordlund
Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

Polisen hade en del att stå i

Polisen hade en del att stå under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Vildsvin sköts i Geta

Skytten Tom Blomqvist intervjuas av Kjell Brändström
Finströmsjägaren Tom Blomqvist fällde vildsvin nummer två tidigt på lördagsförmiddagen i Höckböle, Geta inte alls långt ifrån den plats där det förra vildsvinet sköts.

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

”E-röstning löser ett stort demokratiproblem”

Kansliminister Nina Fellman och valadministratör Casper Wrede intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Förberedelserna med e-röstning i lagtingsvalet i oktober är nu igång på allvar.

”Wallers uppsägning inte en stor överraskning”

Att rektorn på Högskolan på Åland, Jonas Waller, i går sade upp sig kom inte som någon större överraskning. Det menar Emma Dahlén som är styrelseordförande för Högskolan på Åland.