• Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 14:27

Info från Geta, torsdag

Geta skola är öppen för de personer som behöver vatten, el eller dusch klockan 8-16 till och med fredag denna vecka. Kontakta kommunkansliet på telefonnummer 49300 eller Geta skola på telefonnummer 49350 direkt vid frågor om tillgång eller färdbeskrivning.

Även äldreboendet Geta Hemgård är öppen för allmänheten under hela veckan, också under helgen, om någon behöver dusch, el eller vatten. De har även öppet på kvällarna efter att skolan är stängd. Kontakta Geta Hemgård på telefonnummer 04573439872 eller 49340 till om ni behöver få tillgång till utrymmen där el, dusch och vatten finns.

Äldre i Geta kommun som behöver hjälp, exempelvis sovplats, under veckan och helgen med anledning av stormen hänvisas precis som tidigare till äldreboendet Geta Hemgård. Personal finns på plats dygnet runt. Kontakta Hemgården på telefonnummer 04573439872 eller 49340.

Övriga invånare som av någon anledning, exempelvis ett kallt hem, behöver inkvartering under veckan och/eller inkommande helg med anledning av stormen ska kontakta Geta kommunkansli så fort som möjligt på antingen på e-postadress info@geta.ax eller på telefonnummer 49300 under vardagar eller kontakta kommundirektören på telefonnummer 04573421709 under helgen. Kommunen ordnar då tillfällig inkvartering.

Kommunen är i färd med en åtgärdsplan för att hand om de nerfallna träd som ligger vid dikesrenarna på kommunala vägarna. Ännu finns ingen prognos när uppröjningen av vägområdena kan utföras.

Om någon sitter fast i sin bostad och inte kan ta sig därifrån på grund av nerfallna träd eller liknande, ombeds man genast kontakta kommunkansliet på telefonnummer 018 49300 eller kommundirektören på telefonnummer 04573421709.

De kommuninvånare som ännu inte har el ombeds kontakta Geta kommunkansli för att få råd och tips samt information om hur kommunen kan hjälpa till. Under vardagar kan man kontakta kommunkansliet.

Kommunkansliet är öppet denna vecka måndag-fredag klockan 9-16. Man kan kontakta dem för allmän information om läget i kommunen. Kommundirektören svarar på alla frågor som rör stormen.

Fler Nyheter

Sopbränder utreds av polisen

Tre sopkärl brann i ett soprum vid tre olika tidpunkter i Mariehamn under morgonen. Polisen utreder bränderna.

Språkproblem för mäklarexamen

Landskapsregeringen bör se till att handboken för fastighetsmäklarexamen blir översatt till svenska. Det sade lag- och kulturutskottets ordförande Harry Jansson (C) i lagtinget i går när lagen om fastighetsmärklarverksamheten debatterades.

Nya sotningsregler efterlyses

Lennart Johansson intervjuas av Owe Sjöblom och Frippe Granlund:
I riket kan sotningstjänster numera utföras fritt av de som är behöriga för den typen av arbete.

Två skadades i rulltrappan i Kapellskär

Två personer skadades allvarligt i rulltrappan i färjterminalen i Kapellskär. Händelsen inträffade för ungefär en månad sedan i samband med m/s Rosellas anlöp till hamnen, men har inte uppmärksammats förrän nu.

Kulturdelegationen återkräver stöd från ÅBF

Krister Norrgrann intervjuas av Nina Eriksén:
Ålands bildningsförbund, ÅBF, krävs på 77.000 euro för verksamhetsstöd som kulturdelegationen betalat ut.

Misstänkt sexualbrott på färja

Under lördagsmorgonen mottog den åländska polisen en anmälan om sexualbrott på en passagerarfärja.

Två fortkörare bötfälldes

Polisen bötfällde i går två fortkörare.

Het debatt i lagtinget om Ålands 10 miljoner

Vice lantråd Camilla Gunell och oppositionens Harry Jansson
Blir det tio miljoner eller inte? Den frågan ställdes många gånger av oppositionen när ändringen av självstyrelselagen debatterades i lagtinget.

Snabbuss mellan Godby och Mariehamn kan bli verklighet

Röde orms vd Uffe Grüssner
Ålandsbussen ab, ett dotterbolag till bussbolaget Röde orm ab, ansöker om att få starta en ny busslinje mellan Mariehamn och Godby.