• Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 09:32

Info från Eckerö tisdag

Eckerö kommun går ut med följande information i dag tisdag:

Kommunkansliet öppet som vanligt fr.o.m. måndag 7.1.Beredskapsgruppen kan fortsättningsvis nås på telefon 0457-5958590 eller 0457-3455700.

Serviceboendet Solgården fungerar som vanligt. Daghemmet håller öppet som vanligt. Skolan håller öppet som vanligt. Trygghetstelefonerna fungerar delvis, kontakt har tagits med trygghetslarmsklienterna. Vattenleveransen kan tidvis vara dålig. Väg- och gatubelysning fungerar nu enligt ordinarie schema där ström finns.

Ekergården kommer att hållas öppet kl. 09.00-21.00 under tisdag för behövande kommuninvånare. På Ekergården finns möjlighet till dusch/bastu, el, kök att laga mat i, varmt kaffe och te. Hotell Havsbandet har meddelat att de kommer att hålla öppet för behövande. Meddela Beatrice Nordling på telefon 0457-3426890 om behov finns för övernattning. Frysvaror kan föras till Käringsunds Resort frys, ring tel. 38000.

Niclas Häggblom kan bistå vid röjning av träd som fallit, bortkörning av träd mm, nås på tel. 0400-529220.

Om någon kommuninvånare behöver bli av med röjningsmaterial från träd kan detta föras till en utmärkt plats på Industriområdet invid Industrivägen i Storby.

Fler Nyheter

Jomala ser ut att godkänna räddningsmyndighet

Kommunstyrelsen i Jomala föreslår inför fullmäktige att man ska godkänna det avtalsförslag som finns för den gemensamma räddningsmyndigheten på Åland.

Sandtag kan gynna myrar

Ett sandtag nära två särskilt skyddsvärda myrar i Jomala skulle troligen inte påverka myrarna negativt.

Segelfartyg gästar Mariehamn

Imorgon onsdag gästas Mariehamn av tre segelfartyg som lägger till vid Kraftverkskajen.

Saltvik skjuter upp kommunreform

Kommundirektör Ewa Danielsson intervjuas av Felix Quarnström
Kommunstyrelsen i Saltvik beslöt att bordlägga ärendet om att utse representanter till förhandlingarna för kommunreformen.

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Lines vd Jan Hanses:
Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.

Kommunreformen segar sig fram

Sunds kommundirektör Jens Andersén och kansliminister Nina Fellman:
Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.