• Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 09:32

Info från Eckerö tisdag

Eckerö kommun går ut med följande information i dag tisdag:

Kommunkansliet öppet som vanligt fr.o.m. måndag 7.1.Beredskapsgruppen kan fortsättningsvis nås på telefon 0457-5958590 eller 0457-3455700.

Serviceboendet Solgården fungerar som vanligt. Daghemmet håller öppet som vanligt. Skolan håller öppet som vanligt. Trygghetstelefonerna fungerar delvis, kontakt har tagits med trygghetslarmsklienterna. Vattenleveransen kan tidvis vara dålig. Väg- och gatubelysning fungerar nu enligt ordinarie schema där ström finns.

Ekergården kommer att hållas öppet kl. 09.00-21.00 under tisdag för behövande kommuninvånare. På Ekergården finns möjlighet till dusch/bastu, el, kök att laga mat i, varmt kaffe och te. Hotell Havsbandet har meddelat att de kommer att hålla öppet för behövande. Meddela Beatrice Nordling på telefon 0457-3426890 om behov finns för övernattning. Frysvaror kan föras till Käringsunds Resort frys, ring tel. 38000.

Niclas Häggblom kan bistå vid röjning av träd som fallit, bortkörning av träd mm, nås på tel. 0400-529220.

Om någon kommuninvånare behöver bli av med röjningsmaterial från träd kan detta föras till en utmärkt plats på Industriområdet invid Industrivägen i Storby.

Fler Nyheter

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.