• Arkivfoto.
Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 09:48

Info från Eckerö onsdag

Eckerö kommun har under onsdagsmorgonen skickat en lägesrapport.

Kommunkansliet, skolan, daghemmet och serviceboendet Solgården fungerar som vanligt, men beredskapsgruppen kan fortsättningsvis nås på telefon 04575958590 eller 04573455700.

Trygghetstelefonerna, vattenleveransen och avloppspumpstationerna fungerar och väg- och gatubelysningen i kommunen fungerar enligt ordinarie schema där ström finns.

Ekergården hålls öppen kl. 09.00-21.00 för behövande kommuninvånare. På Ekergården finns möjlighet till dusch/bastu, el, kök att laga mat i, varmt kaffe och te. 

Hotell Havsbandet har meddelat att de kommer att hålla öppet för behövande. Meddela Beatrice Nordling på telefon 04573426890 om behov finns för övernattning.

Frysvaror kan liksom tidigare föras till Käringsunds Resort frys, ring tel. 38000, och Niclas Häggblom kan fortfarande bistå vid röjning av träd som fallit, bortkörning av träd m.m. Han nås på 0400529220.

Om någon kommuninvånare behöver bli av med röjningsmaterial från träd kan detta föras till en utmärkt plats på industriområdet invid Industrivägen i Storby.

 

Fler Nyheter

Globala trender påverkar åländsk ekonomi

Tekniska utvecklingen, klimatförändringen, befolkningstrender och omfördelningen av ekonomisk makt.

Eriksson och Strand leder Jomala

Ålands Framtids Anders Eriksson valdes till ordförande i kommunfullmäktige i Jomala i går kväll.

Timorol vann i Gävle

Ulf Erikssons nya stjärnhäst Timorol vann ett travlopp över 2.140 meter i Gävle i går.

"Oberoende så måste vi betala"

Lantrådet Veronica Thörnroos och infrastrukturminister Christian Wikström
- I det läge vi befinner oss nu måste vi betala något oavsett vilken lösning vi väljer, det sa lantrådet Veronica Thörnroos vid gårdagens presskonferens där dom berättade att regeringen säger upp avtalet om elhybridfärjan.

Ny lag krävs för e-journal

Chefläkare Olli-Pekka Lehtonen och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen
Landskapsregeringen har konstaterat att en ny lag måste stiftas om elektronisk hantering av patientuppgifter, innan ÅHS kan ansluta sig till Kanta.

20 kryssningsfartyg besöker Mariehamn 2020

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu är anlöpen av kryssningsfartyg som besöker Mariehamn i år fastställda.

Nya namn i hållbarhetsråd

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har utsett medlemmar till det så kallade utveckling- och hållbarhetsråd som arbetar inom ramen för nätverket bärkraft.ax.

Cdon-rättegången: Vd och styrelseledamot vittnade

Peter Grönholm berättar om tisdagens rättegång
Rättegången i den så kallade Cdon-härvan fortsatte idag med vittnesförhör av Mikael Olander som var vd för Cdon fram till november 2011 och Daniel Eriksson vd för Pectus och styrelseledamot för Cdon Alandia.

Ålcoms vd varnar för våg av bluffsamtal

Tom Bengtsson, vd för Ålcom, intervjuas av Malin Henriksson
Flera ålänningar har på sistone drabbats av bluffsamtal, så kallade robotsamtal. De har blivit uppringda av ett utlandsnummer och uppmanats, via ett förinspelat meddelande, att göra ett knappval för att komma vidare.