• Arkivfoto.
Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 09:48

Info från Eckerö onsdag

Eckerö kommun har under onsdagsmorgonen skickat en lägesrapport.

Kommunkansliet, skolan, daghemmet och serviceboendet Solgården fungerar som vanligt, men beredskapsgruppen kan fortsättningsvis nås på telefon 04575958590 eller 04573455700.

Trygghetstelefonerna, vattenleveransen och avloppspumpstationerna fungerar och väg- och gatubelysningen i kommunen fungerar enligt ordinarie schema där ström finns.

Ekergården hålls öppen kl. 09.00-21.00 för behövande kommuninvånare. På Ekergården finns möjlighet till dusch/bastu, el, kök att laga mat i, varmt kaffe och te. 

Hotell Havsbandet har meddelat att de kommer att hålla öppet för behövande. Meddela Beatrice Nordling på telefon 04573426890 om behov finns för övernattning.

Frysvaror kan liksom tidigare föras till Käringsunds Resort frys, ring tel. 38000, och Niclas Häggblom kan fortfarande bistå vid röjning av träd som fallit, bortkörning av träd m.m. Han nås på 0400529220.

Om någon kommuninvånare behöver bli av med röjningsmaterial från träd kan detta föras till en utmärkt plats på industriområdet invid Industrivägen i Storby.

 

Fler Nyheter

Viveka Eriksson lämnar politiken

Lagtingspolitikern Viveka Eriksson (lib) meddelar att hon inte ställer upp för omval.

Kökar vill placera Ålandstrafikens bokningskontor i skärgården

Kökars kommundirektör Johan Rothberg:
Skärgårdstrafikens bokningskontor Ålandstrafiken ska finnas i skärgården, där man känner till behoven bättre anser Kökars kommundirektör Johan Rothberg .

Polisen övervakade trafiken i skärgården

Polisen har också under helgen ledsagat en gripen person till fängelset i Åbo, och kallats till en address där en person skurit sig och blödde kraftigt, så att ärendet lämnades över till sjukvården.

Fem misstänkta för narkotikabruk, fyra för rattfylleri

Polisen stoppade under natten till lördagen tre förare som alla visade sig vara påverkade av olika narkotiska preparat.

Träd över högspänningsledning orsakade strömavbrott i Lemland

Linjeplanerare Patrik Almblad om avbrottet och telefonfelet
Ungefär 800 abonnenter drabbades under morgonen till söndag av ett strömavbrott då ett träd under natten fallit över en högspänningsledning i Flaka. Under morgontimmarna möttes de som ringde till Ålands elandelslag av en telefonsvarare, något som enligt linjeplanerare Patrik Almblad berott på ett tekniskt fel.

Cykelbana längs Lemlandsvägen stängs av

Gång-och cykelbanan mellan Askuddsvägen i Mariehamn och Vesterkalmarevägen i Jomala ska förbättras.

Hård vind ställer in tur

Viggens angöring till Enklinge i morgon förmiddag ställs in.

Man till sjukhus efter singelolycka i Norrböle

En man som under lördag eftermiddag körde in i en tall på Vikingagränd i Mariehamn fördes till sjukhus. - Tallen gick av och föll över bilen, som i sin tur var ordentligt demolerad, så det har varit mycket kraft inblandat, säger brandinspektör Thomas Mattsson.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.