Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 juli, 2021 - 08:29Uppdaterad: torsdag, 29 juli, 2021 - 17:23
  • Köerna till barerna på Indigo och Knorring måste styras upp. Foto: Pixabay

Indigo och Knorring måste åtgärda brister

Nu har landskapsregeringen fattat beslut om krogar som måste vidta åtgärder för att förhindra spridning av coronaviruset.

Indigo åläggs att styra kundflödet vid huvudentrén och utforma miljön inomhus på ett sådant sätt att köer och onödig trängsel inte uppstår vid baren samt inne vid The Calypso bar. Knorring måste styra kundflödet inomhus så att köer och onödig trängsel inte uppstår vid baren. Krogarna måste åtgärda bristerna senast 10 augusti.

Beslutet fattades av social- och miljöavdelningens avdelningschef Bengt Michelsson och bakgrunden är den inspektion som Therese Vestin-Nordlund gjorde på krogar i Mariehamn i helgen och som Ålands Radio berättade om i går. Hon granskade även Arken Garden, Park och Dinos men de måste inte vidta några åtgärder med anledning av inspektionen.

I torsdagens Åland idag kunde du höra Indigos ägare Stig Grönlund berätta om prickningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »