Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juli, 2017 - 06:19Uppdaterad: fredag, 14 juli, 2017 - 06:35

Inbrott och fortkörningar

Polisen påkallades under natten av en privatperson som noterat ett pågående inbrott i en fastighet i Finström.

Inne i fastigheten påträffade polisen två inkräktare, som visade sig vara minderåriga men straffmyndiga. Brottsärende har registrerats och saken utreds av polis. Vårdnadshavare är informerade.

I samband med trafikövervakning i natt delgavs två böteslappar. Man kontrollerade längs Nya Godbyvägen i höjd med Ingby och i Björsby, Jomala. En personbilsförare körde 126 km/h på 90-väg och personen fick 22 dagsböter för misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten samt att körrätten drogs in 10 dagar.

En mopedförare stoppades efter att ha framfört fordonet i 69 km/h. Den fordonsbestämda hastigheten överskreds så pass att mopeden klassas som lätt motorcykel, vilket kräver A1-körkort. Föraren hade inte denna körkortsklass och misstänks således för olovlig körning och körkortet omhändertas minst en månad. Även böter delgavs för trafikförseelse och mopeden avskyltades för kontrollbesiktning. Vårdnadshavare kontaktades och ”TRAFI” delges uppgifter för erläggande av fordonsskatt.

Polisen påminner också om att blinka innan man svänger.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »