Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 november, 2022 - 16:06Uppdaterad: måndag, 21 november, 2022 - 16:06
  • Anna Häger med delar av besättningen på Kaiku. Foto: Dan Sjöblom.

Ilmatar redo för kritiska röster

Ilmatar Offshore har inlett bottenundersökningar i Norrhavet vid ett av två planerade områden.

Cirka 35 procent av området Stormskär har undersökts av undersökningsfartyget Kaiku.
- Det är för tidigt att säga något om undersökningarna mer än att det inte påträffats något vrak ännu, det brukar folk fråga efter, säger regionchef Anna Häger.

Ilmatar har jobbat mycket med information till allmänheten om vad havsbaserad vindkraft innebär för bland annat miljön då det höjts en del kritiska röster mot det.
- Det är fullt naturligt att vara reaktiv mot saker som händer i sin omgivning. Det är bra att det kommer reaktioner nu och det är viktigt att vi lyssnar till kritiken, säger Anna Häger.

Statistiskt sett ställer sig merparten av ålänningarna bakom havsbaserad vindkraft, enligt Anna Häger.
- Den minoritet som är kritiska mot vindkraften ska man inte på något sätt vifta bort. Man kan inte köra över någon bara för att man har meningsskiljaktigheter, det vinner man inget på, säger Anna Häger.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »