Publicerad: måndag, 3 maj, 2021 - 20:44Uppdaterad: måndag, 3 maj, 2021 - 21:39
  • Elias Mastokangas stod för ett straffmål när IFK Mariehamn besegrade FC Honka med 2-0. Arkivfoto: ÅRTV

IFK vann ligapremiären mot Honka

Det blev vinst med 0-2 (0-1) i årets ligapremiär för IFK Mariehamn, efter att man besegrade FC Honka i Esbo.

Första målet kom vid 45 spelade minuter, strax innan halvtid, då Oskari Forsman efter en fin räddning spelade upp bollen till Muhamed Tehe Olawale, som med första touchen styrde in bollen i mål efter något av en försvarsmiss av Honka.

När 64 minuter spelats fälldes Tehe Olawale i straffområdet och Elias Mastokangas slog in 0-2 på den efterföljande straffen.

IFK:s tränare Lukas Syberyjski tycker att resultatet var rättvist, även om det är svårt att avgöra efter en chansfattig match.

- Vi springer många meter i hög hastighet, så vi stänger ned dem. Vi gör det också på offensiv planhalva, vilket gör att vi vinner bollen många gånger, säger han.

IFK Mariehamn spelar sin följande ligamatch på söndag, den 9 maj, då Uleåborgslaget AC Oulu kommer till Wiklöf Holding Arena.