Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 12 januari, 2020 - 21:43Uppdaterad: måndag, 13 januari, 2020 - 10:36
  • Albion Ademi och Maximo Tolonen spelade på varsin kant i anfallet. Foto: Owe Sjöblom
  • Frankline Okoye spelade i trebackslinjen. Foto: Owe Sjöblom
  • Niilo Mäenpää har gjort tvillingbrorsan Aapo sällskap i IFK. Foto: Owe Sjöblom
  • Frans Grönlund får se fram emot att möta sitt gamla lag Pargas IF nästa helg. Foto: Owe Sjöblom
  • Tränaren Lukas Syberyjski tyckte det fanns många ljusglimtar i matchen. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann med 8-0 över JIK

IFK Mariehamn och Jomala IK öppnade fotbollssäsongen med att spela en träningsmatch i 3x25 minuter med fria byten i Eckeröhallen på söndagskvällen.

IFK vann med 8-0 över farmarlaget och samtliga spelare fick vara med på planen.

De fem första målen kom i den första delen och gjordes av Lassi Järvenpää, Niilo Mäenpää, Albion Ademi och två av Gustaf Backaliden. I den andra delen ökade Scott Beeks på till 6-0 och i den avslutande tredjedelen av matchen satte Backaliden sitt tredje mål och Riku Sjöroos fastställde slutresultatet.

IFK ställde upp med en 3-4-3 uppställning och samtliga nyförvärv spelade under matchen. Frankline Okoye och Frans Grönlund som backar. Niilo Mäenpää var central mittfältare och Albion Ademi och Maximo Tolonen var anfallare på varsin kant.

Inkommande söndag ska IFK spela sin nästa träningsmatch och då kommer nyblivna division 2-laget Pargas IF med Stefan Strömborg som tränare på besök till Eckeröhallen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »