Publicerad: söndag, 25 augusti, 2019 - 20:25Uppdaterad: söndag, 25 augusti, 2019 - 21:28
  • Det var sång och jubel i IFK:s omklädningsrum efter matchen. Foto: Privat

IFK upp på sjätte plats

Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Det fanns två matchhjältar, Robin Sid som gjorde målet och målvakten Oskari Forsman som räddade en straff. Målet kom först, efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde kunde Sid dundra in bollen i mål. Då hade det gått 57 minuter av matchen. Med knappa 20 minuter kvar så fick SJK straff efter att ett inlägg tog på Daniel Sjölunds hand. Obed Malolo steg fram och sköt till höger om Oskari Forsman, men IFK-målvakten sträckte ut och kunde styra bollen till hörna.

IFK klättrade alltså upp till sjätte plats i tabellen, dom passerade både SJK och Lahti. Alla tre lag står på 28 poäng inför den sista omgången, men dom kan bli omsprungna av HIFK som har en hängmatch mot Ilves i Tammerfors i veckan. Men om HIFK tappar poäng i den matchen så har IFK allt i egna händer i den sista omgången. Söndag den 1 september ska IFK spela mot Lahti på bortaplan och efter det vet vi om det blir den övre eller nedre slutspelsserien för grönvitt.