• Det var sång och jubel i IFK:s omklädningsrum efter matchen. Foto: Privat
Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Straffräddaren Oskari Forsman (OBS på engelska)
Målskytten Robin Sid
SJK:s tränare Brian Page (OBS på engelska)
Publicerad: söndag, 25 augusti, 2019 - 20:25, uppdaterad: söndag, 25 augusti, 2019 - 21:28

IFK upp på sjätte plats

Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Det fanns två matchhjältar, Robin Sid som gjorde målet och målvakten Oskari Forsman som räddade en straff. Målet kom först, efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde kunde Sid dundra in bollen i mål. Då hade det gått 57 minuter av matchen. Med knappa 20 minuter kvar så fick SJK straff efter att ett inlägg tog på Daniel Sjölunds hand. Obed Malolo steg fram och sköt till höger om Oskari Forsman, men IFK-målvakten sträckte ut och kunde styra bollen till hörna.

IFK klättrade alltså upp till sjätte plats i tabellen, dom passerade både SJK och Lahti. Alla tre lag står på 28 poäng inför den sista omgången, men dom kan bli omsprungna av HIFK som har en hängmatch mot Ilves i Tammerfors i veckan. Men om HIFK tappar poäng i den matchen så har IFK allt i egna händer i den sista omgången. Söndag den 1 september ska IFK spela mot Lahti på bortaplan och efter det vet vi om det blir den övre eller nedre slutspelsserien för grönvitt.

Fler Nyheter

Viking Line ber om ursäkt till strandade resenärer

Eleonora Hansi:
De resenärer som missade m/s Rosella kommer att bli kompenserade, enligt Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Sverige.

Jurmo färjfäste byggs säkrare

Jurmo färjfäste ska byggas om och landskapsregeringen har beslutat beställa projekteringstjänster av det svenska företaget WSP Sverige AB för detta.

Misstänkte mannen för knivdådet satt på fri fot

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som misstänks för knivdådet i Mariehamn under natten till lördag har nu satts på fri fot. Enligt förundersökningsledare Christoffer Ahlfors utreder polisen ärendet som grov misshandel.

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf , ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

Ålands Sjötrafik vann passbåtsanbud

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands Sjötrafik Ab kör passbåtstrafiken i Ålands södra skärgård under 2020-2022.

Körförbud och böter för fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En fordonsförare färdades med en överhastighet om 37 km/h vid Färjsundet i Saltvik under natten till söndag.

"Skynda långsamt med kommunreformen"

Hela nyhetsinslaget med Camilla Andersson och Gustav Blomberg:
-Skynda långsamt med kommunreformen. Det anser Camilla Andersson , Getas kommunstyrelseordförande.

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Therese Söderlund var en av passagerarna som tvingades boka om sin resa.
Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

IFK föll – KuPS upp i topp

Daniel Sjölund och Peter Lundberg om matchen.
Fotboll: Ariel Ngueukam blev matchens enda målskytt när KuPS besegrade IFK Mariehamn med 1-0 på WHA i fotbollsligans mästerskapsserie. KuPS är därmed nya serieledare framför FC Inter som föll mot Ilves.